Bors de pui ca la mama acasa

de Sylvia in Ciorbe, 22 Feb 2010 | 34874 vizualizari

 

Bors de pui ca la mama acasa
Nu am facut de ceva vreme un bors de pui si mi-am zis ca merge perfect pentru o zi de iarna care nu mai vrea sa plece.
Borsul de pui este una dintre acele retete care aduc un gust reconfortant si amintiri ale bucatariei traditionale acasa. Inspirat de retetele mamei noastre si de aromele autentice ale bucatariei romanesti, borsul de pui ca la mama acasa este o combinatie perfecta de savoare si traditie. Aceasta mancare simpla, dar delicioasa, este un omagiu adus bucatariei traditionale, aducand in farfurie o explozie de gusturi autentice si o senzatie placuta de confort.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Bors de pui ca la mama acasa
  • de cateva bucati de pui de casa ( pui fermier am pus eu ) eu am ales pentru bors pulpele , aripile si spatele de la pui. 
  • 2 cepe ,
  • o jumatate de ardei rosu ,
  • o bucata mica de telina, 
  • 2 morovi,
  • sare,
  • piper,
  • 2 linguri de zarzavat ras ( eu am la borcan amestec de morcovi cu radacina de patrunjel, pastranac, telina) ,
  • 2 linguri de vegeta naturala  ,
  • leustean, bors pentru acrit, 
  • 50 ml suc de rosii,
  •  verdeata maruntita in functie de preferinte ( eu am pus patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de pui ca la mama acasa:

Cum se prepara Bors de pui ca la mama acasa

Am pus la fiert in oala sub presiune sa mearga mai repede bucatile de pui spalate bine , insotite de cepe, ardei, morcov si bucata de telina, am adaugat putina sare si piper si apa cam 4 l  si am lasat la fiert 30 de minute de cand am inchis supapa.

Dupa aceea am strecurat  in alt vas, am adaugat bucatile de carne si am pus din nou la fiert, cand a dat in clocot am adaugat zarzavatul de la borcan, vegeta naturala, morcovul ras, ardeiul rosu maruntit si o ceapa care  fiert in supa facuta cu mixerul si am mai lasat sa fiarba 5-10 minute. Dupa ce a fost bine fiert tot am adaugat sucul de rosii, am mai dres cu sare si bors magic pentru acrit  si a adaugat o mana de leustean taiat marunt ( la borcan in otet am avut eu ) .

    Se serveste fierbinte, cu paine de casa am servit noi, ardei iuti si patrunjel verde tocat fin pus direct in farfurie. A fost delicioasa,  foarte aromata si consistenta.

Recomandam si ciorba cu carne de porc

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de pui ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Sylvia 1

23.02.2010, 14:00

Teo exact a asta ma gandeam ca rata ca si o ciorba facuta facuta intr-o gospodarie adevarata la curte mare noroc ca reusesc sa gasesc aici pui de casa, au cu totul alt gust .

Sylvia 1

23.02.2010, 14:02

Ela si baietii mei prefera supele de pui....daca r fi dupa ei numai asa ar manca totu este sa gusti si alte arome si mancaruri si o sa vezi cum descoperi ca de fapt iti plac o mutime

dicarmencitta1957 1

25.02.2010, 12:43

Foarte imbietoare,farfuria cu ciorba .Ai toate furculitele de la mine.In ziua de azi lumea nu prea mai face ciorba,uite o doamna care nu a uitat, ca farfuria de ciorba nu trebuie sa lipeseasca de la masa.Eiii sambata si duminica nici noi nu mancam ciorba,doar in timpul saptamanii.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de curcan cu zeama de varza si leustean